Ads 468x60px

joi, 31 mai 2012

IPSC Romania - Tirul Dinamic

        Am fost tras de urechi pe buna dreptate. Trebuie sa mentionez ca la inceputurile noastre cel mai mare ajutor a fost acordat tot de o fata "femeie maritata", draguta de Bashque.
        Cu ajutorul ei am pus bazele showroom-ului si a entitatii care suntem acum, ea si Nikky boy (sotul ei) fiind jucatori vechi in ale airsoftului, membrii ai echipei CORE pe vreme aceea, m-au indrumat sa intelg si sa adopt principii corecte in a explica ce insemana airsoft si a mentine o conduita "sportiva".
       Ne-am despartit cu parere de rau, in toamna lui 2010 de Bashque care a ales o cariera in televiziune, dar ramane scris in istoria site-ului ca membru fondator, ideiile ei ramanand si astazi alaturi de noi.
       Sa trecem peste momentul lacrimogen si sa va povestesc ce idei noi mai are Bashque a noastra, care intre timp a trecut la nivelul urmator: tir cu arcul, ipsc, si alte nebunii. Imi trimite zilele trecute un comunicat pe care am sa il public mai jos alaturi de un filmulet care sper sa va placa:


Debut pentru Tirul Dinamic in Romania!

     SPORT INTERNATIONAL, cu regulamente proprii, bucurandu-se de cea mai dinamica dezvoltare in lume la ora actuala, practicat de peste 35 de ani in 89 de tari, de pe toate continentele, Tirul Dinamic aduce o infuzie de adrenalina pura in lumea sportului din Romania!

      Competitiile intense, atat cu arme reale de foc de mare putere, pistol, carabina, pusca, cat si cu replici Air Soft, au fixat de-a lungul timpului standardele in trageri la nivel mondial, marii tragatori ai lumii fiind evidentiati in Campionatele Mondiale IPSC, organizate din 3 in 3 ani.

      Aducand o serie de provocari practicantilor, cum ar fi: deplasarea sportivilor in timpul tragerii, tinte miscatoare, tinte multiple, tinte partial acoperite si tinte purtatoare de penalitati precum si libertatea sportivilor de a alege ordinea abordarii provocarilor aduse de stagii, tirul dinamic fixeaza punctajele sportivilor punand in echilibru cele 3 valori reprezentative ale sale: Diligentia, Vis, Celeritas – Precizie, Putere si Viteza in conditii depline de Siguranta.

      IPSC (International Practical Shooting Confederation, Infiintata in 1976 in SUA, pentru a promova, mentine si dezvolta TIRUL DINAMIC la nivel MONDIAL are un istoric fara niciun incident, de la infiintare si pana in prezent.

       Parte a Confederatiei Internationale si unic reprezentat in tara noastra a acestui sport, Asociatia IPSC Romania si-a deschis in acest an portile catre pasionatii de trageri din Romania, lansand site-ul oficial de Tir Dinamic Romania www.ipsc.ro, site interactiv care ofera sportivilor toate informatiile necesare, deasemenea fiecare sportiv avand un cont pesonal cu istoricul propriu.

       Afilierile catre IPSC Romania se fac tot prin intermediul acestui site, membrii IPSC Romania fiind in egala masura si membri Confederatiei Internationale, putand participa oriunde in lume la competitii de Tir Dinamic.

        Competitiile de Tir Dinamic sunt deschise tuturor persoanelor cu reputatie buna, fara a se tine cont de ocupatie, astfel incat IPSC nu se limiteaza doar la persoanele care detin arma prin prisma serviciului.
         Ca si in alte sporturi care se bucura de popularitate, o mare varietate de persoane de toate varstele se alatura Tirului Dinamic, astfel, membrii IPSC vin din aproape toate domeniile: elevi, studenti, muncitori, directori, pensionari etc., de la categoria: Juniori Mici 10-18 ani, apoi Juniori 18-21 ani, Seniori 50-60 ani si Super Seniori 60+.
        Primii sportivi romani s-au evidentiat deja in cadrul meciului Grand Tournament din Bulgaria din 28-30 aprilie 2012, iar in 19-20 mai, in urma unui training cu un instructor international, Grand master IPSC s-au certificat primii oficiali de poligon din cadrul IPSC Romania.
         
        Primul concurs de Tir Dinamic IPSC a avut loc in data de 27 mai la Poligonul CSM Timisoara, precedat fiind, in data de 26 mai de o sesiune de training, atat concursul cat si trainingul fiind facute sub coordonarea si indrumarea IPSC Grand Master Stefanos Chairopoulos. 
    
         Castigatori au fost toti participantii la acest concurs care s-a desfasurat pe o vreme superba, dar podiumul a revenit urmatorilor, astfel:
Locul I BOGDAN ANGELESCU - Filiala CLUJ
Locul II LUCIAN LORINTI - Filiala TIMIS
Locul III ROBERT MANOLE - Filiala BUCURESTI
Felicitari lor si mult succes pe mai departe!
        


         Casper
-fantoma airsoftista-
PP acest blog clar face reclama tin sa mentionez ca si noi avem pe stoc doua pistoale de airsoft create de Eric Grauffel cu ajutorul celor de la Cybergun.

Un comentariu:

  1. Incep sa caut in fiecare zi postarea pe care o faci. Interesanta postarea de astazi. MUlt succes in noul sport
    mama anonima

    RăspundețiȘtergere